Емери иска да се избави от Йозил


Н. Гавазов

Емери иска да се избави от Йозил

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери иска клубът да намери възможност да се отърве от халфа Месут Йозил.

Преди една година, когато преди изтичането на договора бяха останали само шест месеца, "артилеристите" все пак предотвратиха загубата на Месут, но това им  струваше много скъпо - 350 хиляди паунда на седмица.

Такава впечатляваща заплата се превърна в тежко бреме за клуба, който престана да попада в Шампионска лига, както и пречка за продължаване на сътрудничеството със съществуващите играчи и привличането  на нови. Също така е очевидно, че при Емери като мениджър на отбора, Озил не изработва парите, които получава.

Според източници от "Емирейтс",  сега Емери иска да се отърве от 30-годишния германец, когото не включи в заявката за мача от  Висшата лига срещу Уест Хем в събота,  въпреки че самият той потвърди, че Месут е решил всичките си здравословни проблеми и е тренирал както обикновено през седмицата. Унай се надява, че с продажбата на Месут ще бъдат намалени разходите по заплатите, а освен това ще се освободят  средства и място за привличане на нови футболисти.

Проблемът за Арсенал е, че досега никой не е посочил интереса си към Йозил, а Месут не иска да си тръгне сам.

"За мен той не се различава от никой друг играч. Това е едно от многото подобни решения, дали играчът ще отиде на мач или не. Понякога той може да ни помогне, понякога не, защото е контузен или защото този мач не е за него. Това е добър играч", заяви Емери.

Напомняме, че снощи легендата на Арсенал Йън Райт подложи на критика мениджъра Унай за поведението му спрямо   Месут.

"Това е много тревожно, защото знаем, че по-рано Унай Емери вече имаше проблеми с големите играчи в съблекалнята и изглежда, че сега това се случва с Йозил. Каквото и да се случи с Йозил, неговото отсъствие в заявката не се вписва в главата ми. Мисля, че той трябва да има възможност за игра, независимо дали е годен или не. Най-високо платеният играч на Арсенал дори не попада сред резервите, а това не можем да си го позволим. За 60-70 минути от мача те не са създали нищо. Мисля, че Арсенал не е в това положение, за можем да оставяме Йозил извън заявката", заяви Райт.

  Сподели
582