Гуардиола: Уулвърхемптън е невероятно добър


Н. Гавазов

Гуардиола: Уулвърхемптън е невероятно добър

Мениджърът на Манчестър Сити  Хосеп Гвардиола призна, че е впечатлен от играта на Уулвърхемптън.

След като спечелиха Чемпиъншип през миналия сезон, "вълците" не се загубиха и продължиха с доброто си представяне и в топ дивизията. Отборът на Нуно Еспириту Санто вече на няколко пъти привлече внимание към себе през тази кампания, включително когато отне точки от Сити през август (1: 1) и отстрани  Ливърпул от ФА Къп миналия понеделник (2: 1).

В навечерието на мача срещу Уулвс в понеделник вечер Гуардиола изрази възхищението си от съперника, като също така изброи силните страни на "вълците".

"Убедихме се колко са добри, когато играхме с тях за Купата през миналата година и отново в началото на този сезон. Те са физически силни, добри в статичните положения, имат невероятни играчи за контраатаки и контраатакуват не по двама или трима, по четири – пет човека.

И когато се изморят, те могат да пуснат няколко нови играчи, за да продължат да правят това. Те дълбоко се защитават, но бързо преминават от отбрана към атака. Успяват да контролират много зони и благодарение на Невеш и Моутиньо могат да стрелят извън наказателното поле. За това играят невероятно добре", заяви Гуардиола.

  Сподели
405