Емери: Другите заслужават да играят повече, отколкото Йозил


Н. Гавазов

Емери: Другите заслужават да играят повече, отколкото Йозил

Наставникът на Арсенал Унай Емери обясни защо халфът Месут Йозил не попадна в заявката на отбора за мача срещу Уест Хем.

През последните седмици Йозил е рядък гост на футболното игрище, било заради здравословни проблеми или поради тактическите съображения на Емери.

Месут, който печели по 350 хиляди паунда на седмица, за последно игра  срещу Брайтън на Boxing Day. Оттогава немецът отсъства заради нараняване на коляното и се завърна към тренировки едва  тази седмица.

Йозил обаче не попадна в заявката за дербито, което Уест Хем спечели с 1:0. Емери просто реши, че Месут не заслужава да бъде дори сред резервите.

"Само мога да кажа, че тази седмица той работи както обикновено. Но, както казах и преди, побеждавахме  с него и губехме с него. Днес избрах играчи, които заслужаваха да играят в този мач.

Реших, че тези играчи са най-подходящи за този мач. Имахме достатъчно играчи, за да спечелим днес и да играем нашия футбол. При нас всичко е наред с майсторството. Избрах тези, които заслужават да играят", заяви Емери.

  Сподели
429