Киоун: Обамеянг и Лаказет са причината за заминаването на Рамзи


Н. Гавазов

Киоун: Обамеянг и Лаказет са причината за заминаването на Рамзи

Легендата на Арсенал, Мартин Киоун е убеден, че Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет са причините, поради които халфът Аарън Рамзи напуска "Емирейтс".

Вчера мениджърът на "артилеристите" Унай Емери съвсем честно призна, че клубът му няма пари за трансфери  през януари - Арсенал може да си позволи да наема играчи, но не и да купува.

Според Киоун, Арсенал е надценил възможностите си, когато е похарчил много за покупката на Обамеянг и Лаказет, в резултат на което не разполага с пари за трансфери или за запазването на Рамзи.

"Тъй като Арсенал признава, че може да си позволи само да наема играчи, мен ме поразява, че губи един от най-ценните си активи безплатно.

Ювентус изглежда най-вероятната дестинация за Аарън Рамзи, чийто договор изтича в края на сезона. Италианските шампиони трябва да потъркват ръцете си, не вярвайки в своя късмет.  

В четвъртък всички спортни канали показаха най-добрите моменти с Рамзи. Този играч може да вкарва магически голове. Когато вкара на Фулъм през октомври, феновете възкликнаха: "Нашият Арсенал се завръща".

Рамзи се държи с голямо достойнство през този сезон, но аз съм шокиран, че Арсенал, такава огромна сила в английския футбол, не можа да намери аргументи, за да го задържи.

Отборът все още изглежда заплашително в атака. Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет са достатъчно добри, за да представляват всеки отбор от топ 6 на Висшата лига. Въпреки това, те похарчиха 100 милиона лири за закупуването на тези играчи миналия сезон, а също и значително натовариха ведомостта със заплатите, което доведе до тази ситуация.

Унай Емери трябва да се погрижи за линията на отбраната и да прецени дали има нужда от друг централен защитник. Тогава остава да се надяваме, че той ще има възможност да покани новодошъл. В крайна сметка Арсенал се намира  само на три точки от топ 4.

Емери е принуден да се справи с решенията, които са били взети преди пристигането му, така че ръцете му са вързани", пише Киун в своята колона в Daily Mail.

  Сподели
395