Клоп: Ливърпул няма преимущество спрямо Сити


Н. Гавазов

Клоп: Ливърпул няма преимущество спрямо Сити

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не вярва, че ранното отпадане от турнирите за кушите ще му даде предимство в борбата за титлата на Висшата лига.

Напомняме, че  Хосеп Гвардиола леко укори Ливърпул след отпадането на "червените" от третия кръг на Купата на Англия, като каза, че предпочита да участва във всичките четири състезания.

Въпреки това, Клоп не вижда никакво предимство в ситуацията, защото Ливърпул рано отпадна от ФА Къп и Купата на Лигата заради утежнени проблеми с контузени играчи и ако не са тези проблеми, "червените" също могат да се бият на всички фронтове, убеден е Юрген.

"Няма предимство и ние ще се убедим в това. Когато всичките ви играчи са в строя, винаги можете да играете с един и същи състав, правейки малко промени и това е страхотно. Обикновено не променяте централните защитници твърде често, защото те могат да играят  заедно почти през целия сезон. Така бе и с нас през първата половина на сезона, можехме да правим промени, когато искахме.

Това би продължило така, ако бяхме преминали през декември без наранявания. За съжаление, това не се случи на 100%. Мисля, че ако заложите, че трима от нашите централни защитници ще бъдат ранени едновременно, щяхте да спечелите много пари. Обикновено такова нещо не се случва, но се случило с нас и в него има лош късмет. Това прави живота ни малко по-труден, но сега нищо не се е променило - трябва да намерим решения.

Защо трябва да сравняваме своята ситуация с другите? Другите отбори са играли повече мачове, те все още участват в други състезания, но са в състояние да се справят с това. Ние също щяхме да се справим, ако имаме нужното количество играчи. Това е всичко, не може да се говори за никакво предимство. Да, имаме допълнително време, но дори когато имате възможност да тренирате цяла седмица, можете да правите много грешни неща. Трябва да използваме това време, за да се въведем в най-доброто възможно състояние", заяви Клоп.

  Сподели
408