Майкъл Оливър правилно е определил, че Кейн не е в засада


Н. Гавазов

Майкъл Оливър правилно е определил, че Кейн не е в засада

В съдийския корпус (Professional Game Match Officials Limited) стигнаха до извода,  че реферът Майкъл Оливър е взел правилното решение да не отсъди засада на нападателя на Тотнъм Хари Кейн в мача от Купата на Лигата срещу Челси.

Напомняме, че след минималното поражение в първия полуфинален мач от турнира, мениджърът на "сините"  Маурицио Сури бе много ядосан от Оливър, който, според него, неправилно е използвал системата VAR.

Сари дори донесе  лаптоп по време на срещата си с репортерите и показа видеоклипа и снимките на екран, за да потвърди теорията си.  PGMOL не е съгласен с аргументите.

На снимката, дадена от италианеца, топката е замъглена, а след това вече е в играта. Асистентът на Оливър във видео студиото  Греъм Кавана е имал достъп до по-ясна и по-навременна рамка, точно по време на подаването към Кейн.

Съдийските ръководители се запознаха с материалите и в прецениха, че Оливър е взел правилното решение благодарение на VAR. Майкъл вече е уведомен за това и е получил необходимата подкрепа, въпреки критиките от страна на обществеността.

  Сподели
589