Агентът на Игуаин пристигна в Лондон


Н. Гавазов

Агентът на Игуаин пристигна в Лондон

Нападателят на Милан Гонсало Игуаин пристигна в Лондон, за да проведе разговори с Челси.

По-рано тази седмица се появиха публикации, че Игуаин е цел номер едно на мениджъра на "сините" Маурицио Сари, но директорът на лондонския клуб Марина Грановская се съмнява в целесъобразността от трансфера на 31-годишния аржентинец.

Обаче интерес на Челси към Гонсало наистина съществува. Според редица публикации, включително ESPN и Evening Standard, в четвъртък братът и агент на футболиста Николас е долетял в столицата на Англия.

Николас трябва да се срещне с ръководството на Сари и Челси. "Сините" искат да чуят исканията на Игуаин и да разберат при какви условия е възможна сделка, което се усложнява от факта, че през този сезон нападателят на Ювентус играе под наем за Милан.

Договорът за наем между двата клуба от Серия А за Игуаин предполага възможност за закупуване на играча за 32 милиона паунда в края на сезона. Добавяме, че през този сезон Игуаин вкара осем гола с отчитане на всички състезания - по-малко от Алваро Мората, който може да напусне "Стамфорд Бридж" в случай на прехода на Гонсало.

Впрочем, източници от "Стамфорд Бридж" уверяват, че лондонският клуб желае само да наеме Игуаин и след края на сезона ще решат дали да купят футболиста.

Интересното е, че в момента в Лондон се намира и Хуанма Лопес, който е агент на Мората.  

  Сподели
448