Евертън е с прицел към попадане в ШЛ и борба за титлата


Н. Гавазов

Евертън е с прицел към попадане в ШЛ и борба за титлата

Изпълнителният директор на Евертън Денис Барет-Бъксъндейл постави пред  своя клуб амбициозната цел да се класира за Шампионска лига и да се бори за титлата в Премиършип през  следващите 10 години.

От неотдавна  "карамелите" има амбициозен собственик в лицето на Фарад Мошири и не по-малко амбициозен мениджър в лицето на Марко Силва. Доказателство за големи амбиции на клуба от Мърсисайд е и проектът за изграждане на нов стадион на стойност 500 млн. паунда.

Барет-Бъксъндейл, която дойде в клуба преди осем месеца и уволни Сам Алардайс със Стив Уолш на втория си работен ден, се надява, че новата арена ще бъде катализатор за големия успех, който Евертън възнамерява да постигне през следващото десетилетие.

"В крайна сметка, нашите амбиции се свеждат до факта, че трябва да се борим за трофеи на вътрешната арена. Искам да кажа не само за Купите, но и за титлата във Висшата лига.

Това също така означава редовно участие в Шампионска лига. Трябва да направим всички тези неща на новия стадион, който ще е  от световна класа.

Това е голямо предизвикателство за нас. Става дума за  много дългосрочна цел за нашия клуб, но за нас е изключително важно да бъдем амбициозни и да постигаме успех както на футболно игрище, така и извън него. Само там ще можем да реализираме амбициите си", заяви  Барет-Баксендейл.

  Сподели
508