Гуардиола не одобрява ранното отпадане на Ливърпул от Купите


Н. Гавазов

Гуардиола не одобрява ранното отпадане на Ливърпул от Купите

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гвардиола заяви, че предпочита да се бие на всички фронтове, вместо да се фокусира върху само едно състезание, жертвайки всичко останало, както направи Ливърпул.

В понеделник Ливърпул загуби от Улвърхемптън с 2: 1 с експериментален отбор и отпадна от ФА Къп. В същото време Сити победи Ротерхъм със 7:0 и се класира за  четвъртия кръг на турнира.

Освен това,  "гражданите" продължават участието си в Купата на Лигата, което означава, че сезонът за Сити ще завърши с най-малко пет мача  повече от Ливърпул.

Желанието на "червените"  да се съсредоточат върху Висшата лига изглежда логично - мърсисайдци  имат реална възможност да спечелят титлата за първи път от няколко години, но Гуардиола предпочита  да направи друго.

"Не знам дали по-малкото  мачове ще бъдат предимство за Ливърпул. Опитът ми не ми позволява да представям някаква  теория по този въпрос. Ако всички са годни и могат да избегнат травмите, ние ще се справим с нашия график. Проблем може да възникне само при положение, че десет играча получат травми - тогава борбата на всички фронтове ще бъде почти невъзможна.

Определено предпочитам да участвам във всички четири турнира. И във всичките четири бих искал да стигна колкото е възможно по-далеч. Когато Уигън ни отстрани  от ФА Къп през миналия сезон, аз бях много разстроен.

Нямам влияние върху това, което правят конкурентите. Само Юрген Клоп знае защо се е случило това.

Разбира се, за да се биете на всички фронтове, вие имате нужда от дълбок състав - а без майсторство  няма как да спечелите нито един трофей. С нашето количество и качество на играчите, всичко е възможно", заяви Гуардиола.

  Сподели
392