Алисон избрал Ливърпул заради историята


Н. Гавазов

Алисон избрал Ливърпул заради историята

Вратарят Алисон призна, че миналото лято е дошъл в Ливърпул заради богатата история на клуба и желанието си да напише името си в него.

Напомняме, че през миналото лято Алисон се премести на "Анфийлд" от Рома със статут на най-скъп вратар в света - 67 милиона паунда. Челси, който бе на ръба на скъсването Тибо Куртоа също прояви интерес към титуляра на бразилския национален отбор. Алисон обаче предпочете да се отправи към Мърсисайд.

"Избрах Ливърпул по същите причини както Рома, когато напуснах Бразилия - мислех, че това ще бъде най-доброто за кариерата ми.

Челси бе в процес на смяна на мениджъра и не попадна в Шампионска лига. Освен това винаги съм се възхищавал на историята на Ливърпул. Този клуб има пет европейски купи в своята зала с трофеи. Наистина исках да бъда част от тази история.

Бях много близо до спечелването на този турнир с Рома и сега работя усилено, за да го направя с Ливърпул. Какъв е животът, ако не е борба за осъществяване на мечтите ми? Мечтая да спечеля Шампионската лига", заяви Алисон.

  Сподели
434