Пол Мърсън: Отпадането от ФА Къп е най-доброто за Ливърпул


Н. Гавазов

Пол Мърсън: Отпадането от ФА Къп е най-доброто за Ливърпул

Експертът в Sky Sports Пол Мърсън вярва, че ранното отпадане от ФА Къп ще увеличи шансовете на Ливърпул за успех във Висшата лига. Снощи "червените", далеч от оптималния си състав, претърпяха поражение с 2:1 в мача с Улвърхемптън  от 3-ия кръг на Купата на Англия.

След назначаването на Юрген Клоп за мениджър на тима, мърсисайдци никога не са преодолявали третия кръг на този турнир - четири опита и четири неуспеха. Този път обаче Мърсън вижда изгода за Ливърпул.

"Просто мисля, че те премахнаха  допълнителните мачове от графика си. Те ще играят още няколко мача в Премиършип, а след това ще получат двуседмична пауза, за да презаредят батериите.

В момента са в невероятна позиция във Висшата лига, за да напишат историята, защото не са печелили първенството от 29 години. На тяхно място би било недопустимо да витаят в облаците и да се мисли за дубъл. Те трябва да се съсредоточат върху лигата.

Те едва загубиха от Манчестър Сити, един от най-добрите отбори в света, а сега отново загубиха, правейки девет промени в състава. Ако това не се отрази на играчите, тогава всичко е наред. По мое мнение, отпадането е най-доброто, което можеше да се случи с тях", заяви Мърсън.

  Сподели
367