Клоп: Кейта не е играчът, който блестеше в Лайпциг


Н. Гавазов

Клоп: Кейта не е играчът, който блестеше в Лайпциг

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнение, че полузащитникът Наби Кейта все още не показва играта, която демонстрираше в предишния си отбор. Напомняме, че 23-годишният футболист пристигна в Англия от РБ Лайпциг.

За последно Кейта игра на 21 декември срещу Уулвърхемптън

"Работата не е в травмата, понякога се случват такива неща. Разговарях с него и съм доволен от Наби. Засега той все още не е този играч, който блестеше в Лайпциг. Още се адаптира и това трябва да се ускори.

Всички видяха колко класно игра той в началото на сезона. При гостуването на Тотнъм бе фантастичен. След това обаче направихме промени за сблъсъка с ПСЖ и това е нещо, с което момчетата трябва да свикнат. Тук става дума  единствено за система и футболни решения. Освен това другите играчи  бяха великолепни. Моят избор е изключително на база футболни решения. След това имаше и някои леки контузии. Той обаче е великолепен играч и съм щастлив, че е в мое разположение.

Що се отнася до Лалана, той се намира в прекрасна форма. В последния мач бе много близо до попадане в титулярния състав. Желанието му за игра е огромно и откакто дойдох в клуба, той не е бил в по-добра форма. Мисля, че Адам ще има важна роля за нашия сезон", заяви Клоп.

  Сподели
444