Челси не допусна изненада срещу Нотингам, Мората се отпуши (видео)


FUTBOL-TV

Челси не допусна изненада срещу Нотингам, Мората се отпуши (видео)

Челси се класира в следващата фаза на турнира за ФА Къп, след като футболистите на Маурицио Сари се справиха с Нотингам Форест у дома.

Лондончани записаха успех с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в последния мач на Сеск Фабрегас с екипа на "сините". Испанецът ще напусне отбора в посока Монако, а трансферът ще бъде обявен до часове.

В герой за домакините се превърна Алваро Мората (49, 59), който отбеляза и двата гола в срещата. През първото полувреме Секс Фабрегас изпусна дузпа, спасена от вратаря на гостите Люк Стийл, който изигра много силна среща.

В 30-ата минута Дани Фокс фаулира Лофтъс-Чийк в наказателното поле - дузпа за Челси. Както всички очакваха, Фабрегас изпълни. Испанецът обаче го направи много неубедително, като първо се спря, а след това стреля слабо и Стийл спаси. 

Малко след почивката "сините" откриха, след като Калъм Хъдсон-Одой центрира отдясно към близката греда и там връхлитащият Мората се разписа.

Алваро Мората направи непростим пропуск в 58-та минута. Рос Баркли проби в наказателното поле на Нотингам и пусна перфектен пас към Мората, който бе сам, непокрит и отблизо, но прати топката високо над напречната греда, вместо в опразнената врата. При повторенията на ситуацията ясно се видя, че при подаването на Баркли към Мората има засада, но такава не бе маркирана.

Секунди след това испанецът все пак се разписа. При центриране отдясно на Хъдсон-Одой, той засече с глава и сложи точка на спора.

В 85-ата минута пък Фабрегас беше сменен и си взе сбогом с  феновете на Челси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
464