Кристъл Палас се отказал от Соланке заради Батшуай


Н. Гавазов

Кристъл Палас се отказал от Соланке заради Батшуай

Мениджмънтът на Кристъл Палас е взел решение да се откаже от наема на нападателя на Ливърпул Доминик Соланке в полза на нападателя на Челси Миши Батшуай.

През уикенда мениджърът на Палас Рой Ходжсън и президентът на лондонския клуб Стив Париш потвърдиха слуховете за техния интерес към 21-годишния Соланке. Играчът на младежкия национален отбор на Англия дори премина медицински преглед в Лондон, но въпреки това клубът от "Селхърст Парк" реши да не наема Доминик до края на сезона.

През тази кампания Соланке не изигра нито една минута за първия отбор на Ливърпул и освен това пропусна последните няколко седмици заради мускулни увреждания. По този начин възникнаха съмнения относно физическата форма на Доминик, а това принуди Палас да се откаже от сделката.

Сега става ясно, че "орлите" са насочили вниманието си към Батшуай, който играе под наем във Валенсия. През декември 25-годишният белгиец загуби мястото си в състава на "прилепите" и е готов да се върне на Острова. Освен това испанският клуб няма нищо против раздялата си с Миши, който има само три гола за тима през този сезон.

  Сподели
436