Клоп: В Ливърпул няма симуланти


Н. Гавазов

Клоп: В Ливърпул няма симуланти

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп застана за своя нападател Мохамед Салах, който бе обвинен в симулации във втори пореден мач.

На Boxing Day срещу Нюкасъл Салах спечели дузпа, след като Пол Дамет го хвана за ръката в наказателното поле на "свраките". Мнозина веднага определиха падането на египтянина като много леко, но Футболната асоциация разгледа случая и постанови, че реферът правилно е действал в дадената ситуация.

Само три дни по-късно голмайсторът на Висшата лига за миналия сезон спечели още една дузпа, падайки на тревата след удар от страна на защитника на Арсенал Сократис Папастатопулос. Гъркът бе толкова възмутен от случилото се, че поиска обяснение от Мохамед в тунела, но намесата на Върджил Ван Дайк предотврати разрастване на инцидента.

"Дермот Галахър каза след мача с Нюкасъл, че това е дузпа. Съперникът хвана Мо за ръката. Или на нас е нужна кръв, за да бъде истинска дузпата? Не мисля така.

Там имаше такъв момент, че ако не закачиш Салах, той ще направи още една крачка и ще стреля. А ние знаем, че той е много добър в това.  Не видях повторението и нямам на представа какво се е случило, но съдията беше много близо.

Ние нямаме симуланти в отбора и това не бе гмуркане.  Както и при другия епизод, това не беше гмуркане. Съдията взе решение за дузпата. В продължение на три години и половина имаше много повече епизоди, когато не ни даваха чисти дузпи, а вие мислехте: "Хм, хм, хм", заяви Клоп.

  Сподели
917