Гуардиола: Всичко ще приключи, ако не победим Ливърпул


Н. Гавазов

Гуардиола: Всичко ще приключи, ако не победим Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола предупреди своя отбор, че "гражданите" ще загубят всякакви шансове за защита на титлата си във Висшата лига, ако не успеят да победят Ливърпул в четвъртък.

Победата с 3:1 над Саутхемптън в неделя прекъсна поредицата от две последователни поражения на Сити. Хората на Гуардиола се завърнаха на второ място във Висшата лига и изостават от лидера Ливърпул със седем точки.

Още в следващия кръг "червените" ще се отправят към "Етихад", а в този мач "гражданите" ще имат нужда само от победа.

"Като се има в предвид позицията на Ливърпул, ако ние загубим точки, всичко ще свърши. Ще бъде почти невъзможно да станем шампиони.

Разбира се, мисля, че те все пак ще губят точки, но не прекалено много. И ако искаме да се борим за титлата до края, трябва да спечелим нашите мачове. Направихме го миналия сезон и го правим през този сезон, с изключение на последните четири дни.

Знаем какво трябва да направим. Следващият четвъртък ще бъде първият отбор срещу втория. Знам, че дистанцията е голяма - седем точки - особено когато те са толкова надеждни и стабилни. Но това ще бъде домашен мач за нас и се надявам на допълнителна подкрепа от страна на феновете ни", заяви Гуардиола.

  Сподели
535