Гуардиола: Не можем да се конкурираме с Ливърпул


Н. Гавазов

Гуардиола: Не можем да се конкурираме с Ливърпул

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е убеден, че неговият отбор е спечелил приличен брой точки в първите 19 кръга на английската Висша лига, но засега не трябва да се сравнява с Ливърпул, който заема първо място.

"Досега се справяме добре. През първата част на сезона спечелихме 44 точки. Ако успеем да вземем толкова много през втората половина, тогава ще имаме 88 точки. С такива резултати можете да станете шампион. Повечето отбори, спечелили титлата през последните 20 години, взеха по-малко точки. Така че се справихме добре.

Разбира се, ситуацията се променя, когато губиш от Лестер и Кристал Палас, защото сега има два отбора, които се представиха по-добре през декември.

Какво може да се каже, когато Ливърпул провежда девет мача без да допусне голове и вкарва много? Не можем да се конкурираме с този отбор от гледна точка на сравненията.

Футболът е непредсказуем. Можете да загубиш две срещи, три, четири или дори пет. Това може да се случи. Можем да бъдем победени в днешния мач и след това да загубим от Ливърпул и в Купата на Англия", заяви Гуардиола.

  Сподели
502