Уорнък: Назначаването на Солскяер е грешка


Н. Гавазов

Уорнък: Назначаването на Солскяер е грешка

Бившият защитник на Ливърпул Стивън Уорнъок смята, че назначаването на Оле Гунар Солскяер за временен мениджър на Манчестър Юнайтед е било грешка и "червените дяволи" би трябвало да отидат направо за Маурисио Почетано.

Според слуховете, Почетино остава дългосрочна цел номер едно за изпълнителния директор на Юнайтед Ед Удуърд. Привличането на аржентинския специалист от Тотнъм може да струва на десетки милиони паунда на "червените дяволи".

Въпреки това, Уорнок недоумява от мудността на Юнайтед и вярва, че Удуърд напразно е решил да отложи назначаването на постоянен кормчия до края на сезона.

"Това беше най-доброто време за Почетино да стане първият в историята най-скъп трансфер на мениджър.  Това щеше да бъде тяхното ясно заявление за намеренията им.

Често виждаме това с играчите. Те не искат да напускат своя клуб, но след това получават телефонно обаждане и главата им се обръща. След това вече не са сигурни, че ще останат в клуба.

Веднага щом получите конкретна оферта или телефонно обаждане, ситуацията става съвсем различна. Не мисля, че назначаването на Солскяер бе  правилното нещо за Манчестър Юнайтед.

Ти си Манчестър Юнайтед. Вероятно си най-големият клуб в света. А вие карате временен работник да затвори дупката за четири месеца?!

Отивате и взимате Почетино! Ако искате Почетино или Зидан, създайте своя визия за следващите 10 години, защото вие сте Манчестър Юнайтед. За Манчестър Юнайтед временните решения са недопустими", заяви Уорнък.

  Сподели
502