Саха: Зидан е най-добрият избор за Юнайтед


Н. Гавазов

Саха: Зидан е най-добрият избор за Юнайтед

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Луис Саха вярва, че идеалният кандидат за ролята на нов постоянен кормчия на "червените дяволи" изобщо не е Маурисио Почетино и дори Оле Гунар Солскяер, а Зинедин Зидан.

Миналата сряда босовете на Юнайтед обявиха Оле за мениджър на отбора до края на сезона. Норвежецът замени уволнения ден по-рано Жозе Моуриньо. Предполага се, че клубът от "Олд Трафорд" вече действа в посока намиране на постоянен наставник на тима, като според слуховете, фаворит на изпълнителния директор Ед Удуърд  е Маурисио Почетино.

 Въпреки това, Саха вижда по-добър вариант.

"Лично аз подкрепям кандидатурата на Зидан. Той бе изключителен играч, а също така като треньор няма равен. Той постигна голям напредък в общуването с хората. Когато го чувам как говори, той звучи невероятно.

Той диша футбол, това е страстен човек и има всички необходими качества. Той знае как да намери баланс между атака и отбрана. В Реал Мадрид имаше три атакуващи чудовища и успя да изгради връзка с отбраната. Това е голямо постижение.

"Според мен той ще бъде най-добрият избор за Юнайтед. Мисля, че Зидан ще получи подкрепата на феновете, служителите и ръководството, защото го заслужава. Мисля, че клубът ще му даде време за работа", заяви Саха.

  Сподели
509