Моуриньо бил в шок от уволнението си


Н. Гавазов

Моуриньо бил в шок от уволнението си

Уволнението от поста мениджър на Манчестър Юнайтед е било голяма изненада за Жозе Моуриньо, който, отивайки на съдбоносна среща с изпълнителния директор Ед Удуърд е очаквал да обсъди трансферната кампания на клуба през януари  и никак не е очаквал подобно кардинално действие от страна на клуба.

Припомняме, че миналата неделя "червените дяволи" загубиха като гости на  Ливърпул с резултат 3: 1 и този резултат предопредели съдбата на Моуриньо, който се задържа на  "Олд Трафорд" две години и половина.

Решението за уволнение на португалския специалист бе обявено във вторник - на този ден предварително е била планирана среща между Моуриньо и Удуърд след тренировката на тима. Както стана известно от източници от клуба, Жозе много се е надявал на срещата, вярвайки, че ще получи "зелена светлина" за покупка на нови играчи  през януари.

Разбира се, Жозе се е страхувал за дългосрочното си бъдеще в клуба, но е очаквал, че ще му бъде позволено поне да завърши този сезон - особено след успешно постигане на междинната цел пред отбора, а именно класиране за плейофите в Шампионската лига. Също така португалецът е разчитал на условието в контракта си, което предвижда компенсация от 25 милиона паунда за уволнение преди края на сезона и 18 милиона след това.

Но вместо да извади чекова книжка от джоба си, Уудуърд обявил на Моуриньо решението за освобождаване, което функционерът взел заедно със собствениците на клуба чрез видеоконференция в понеделник вечер.

Семейството на Глейзър напълно е осъзнавало, че може да спести 25% от обезщетението на Моуриньо, ако Жосе остане до края на сезона, но след разговора с Удуърд е било  решено да се действа незабавно.

Съобщава се, че това решение е било взето въз основа на различни фактори, включително загубата на контрол над съблекалнята от 55-годишния португалски специалист. Според източник от клуба, след поражението на  "Анфийлд", един от основните футболисти  на Юнайтед се е свързал с Удуърд и му е казал, че "Жозе  трябва да си тръгне".

  Сподели
481