Новият стадион на Евертън ще събира 52 000 човека


Н. Гавазов

Новият стадион на Евертън ще събира 52 000 човека

Евертън разкри някои подробности за проекта по строителство на нов стадион в замяна на 32-хилядния "Гудисън Парк".  

Както е известно, "карамелите" в продължение на много години обмислят идеята за преместване на по-голям стадион, но въпросът стигна мъртва точка, след като ключов акционер на клуба стана Фархад Мошири.  

Още през  миналата година, след като разгледа редица предложени от градските власти, територии, Евертън реши, че в пристанищната зона на Брамли Мур Док може да бъде изграден нов стадион.

И вчера "карамелите" обявиха на феновете си, че процесът напредва. Публикуваното изявление гласи, че новият стадион на "Евъртън" първоначално ще има 52 хиляди зрители, но в проекта ще бъде заложена възможността за разширение до 62 хиляди места.

Освен това, на две от трибуните на новия си стадион, чието строителство  се оценява на 500 милиона паунда, Евертън ще остави възможността за преобразуване на местата от седящи в правостоящи, ако съответните ограничения бъдат отменени в английския футбол, както се говореше по-рано.

Клубът също така съобщава, че продължава поредица от публични изслушвания, а през следващата година ще кандидатства за разрешение за строеж. Очаква се новата арена да бъде построена не по-рано от сезона 2023/24.

  Сподели
497