Солскяер обеща да промени играта на Юнайтед


Н. Гавазов

Солскяер обеща да промени играта на Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, в първото си интервю след назначаването си за наставник на "червените дяволи"  обеща, че отборът ще играе по различен начин, отколкото под ръководството на Жосе Моуриньо.

В четвъртък Солскяер проведе своята първа тренировка на базата на "червените дяволи" в Карингтън.

Зад плещите на Солскяер има 11 години игра за Юнайтед и още три и половина години работа в клуба като треньор. Познавайки "червените дяволите" отвътре, 45-годишният норвежки специалист обеща да се върне към корените, избавяйки се  от негативността на своя предшественик.

"Чувствам се, сякаш съм се върнал у дома. Трябва да кажа, че бяха няколко луди дни, но просто е забележително отново да видя всички.

Аз дойдох тук за шест месеца и възнамерявам да получа удоволствие от тях.  Знам, че клубът се намира в търсене на следващия мениджър, така че ще се опитам да бъда себе си в определеното ми време, работейки заедно с Мик (Фелан), Кириън (Макена), Майкъл (Карик) и останалата част от персонала. Ние просто ще се постараем да направим така, че  да накараме играчите отново да се наслаждават да играят футбола и вече нямам търпение отново да видя феновете.

Ние имаме прекрасна структура, чудесни анализатори. Когато дойдох тази сутрин, те гледаха Кардиф. Аз също следях Висшата лига, видях всички отбори, затова ще споделя мнението си с тях.

Не е нужно да се съсредоточаваме върху опонентите си. Ние трябва да бъдем себе си, ние трябва да бъдем Манчестър Юнайтед. Играчите трябва да знаят на какво са способни. Искаме да видим, че те изразяват себе си. Моят главен фокус ще бъде върху нас самите и на това как искаме да играем. След това малко ще се запознаем и с това, как играе съперникът.

В нашия бизнес е важен резултатът, а ние искаме да печелим мачове. С моя щаб искаме да видим, че отборът играе този футбол, на който е способен да играе.

Времето бързо лети, когато тренираш. Мисля, че аз вече проведох 300-400 мача като треньор. Работих с резерва, така че аз работя вече 10 години или около това.  Разбира се, с опита ставаш по-уверен и се учиш благодарение на грешките.

Аз спечелих лигата, спечелих купите, изпаднах. Чувствам, че опознах тази професия. Тук е важно да наложа личния контакт, да управлявам играчите, да управлявам щаба, разговарям с хората и да помагам на всеки да си върши работата колкото може по-добре. Имах най-добрия учител в лицето на Сър Алекс. Той бе номер едно в работата си с хората, за това и много навици почерпих от него.

Той имаше най-голямо влияние върху мен, но аз съм самостоятелен човек.  Просто възнамерявам да бъда себе си. На мен ми харесват хората, харесва ми да разговарям с хората и да вдъхновявам хората. Искам те да изразяват себе си - всички те, включително и готвачите, масажистите, физиотерапевтите, играчите, треньорите. Просто искам да видя, че те изразяват себе си, а това ще ме направи щастлив. Когато отборът играе добре, ти знаеш, че играчите успяват да изразят себе си", заяви Солскяер.

  Сподели
582