Ловрен вярва в сезон без загуба


Н. Гавазов

Ловрен вярва в сезон без загуба

Защитникът на Ливърпул Деян Ловрен изрази мнение, че неговият отбор е в състояние да проведе сезона без едно поражение. Напомняме, че след 17 кръга във Висшата лига на Англия мърсисайдци са без загубен мач. Най-добрата отбрана в дивизията и умението стабилно да се постигат резултати, даже при игра, която не впечатлява, позволява на колектива на Юрген Клоп да удържа първото място в таблицата за класиране.

В ерата на Висшата лига само един отбор успя да премине през целия сезон, без да изпитва горчивината на поражението. Това бе направено от Арсенал, когато през 2004 г. стана шампион, завършвайки сезона с 11 точки от раздялата с Челси.

Ловрен признава, че жадува да повтори постижението на "Непобедимите" от Арсенал.

"Надявам се, че можем да останем непобедени до края на сезона. Разбира се, това трудно може да бъде постигнато, но ние го искаме и именно за това сме в Ливърпул, защото знаем, че можем да го направим. Арсенал вече го е правил, защо и ние да не можем?", заяви Ловрен.

Също така хърватският защитник припомни, че Ливърпул има в лицето на Манчестър Сити един страховит конкурент, а заедно с това не изключи Тотнъм от надпреварата за титлата.

"Не съм сигурен, дали Сити има някакви слабости. През миналата година те спечелиха титлата с преимущество от 19 точки. Те знаят как да се държат, дори когато загубят. През миналия сезон загубиха един или два мача, но все пак завършиха с преднина от  19 точки.

Това не означава нищо. Пред нас и тях има още много мачове. Това ще бъде упорита борба - и не само между  нас и Сити, но и между Тотнъм, който е само на няколко места назад.

Вие не можете да се отпуснете, дори когато сте успели да се откъснете с пет или шест точки. Всеки мач е като финал за нас. Сити спечели в събота, така че ние бяхме под напрежение на следващия ден, но това е положително нещо.

Повярвайте ми, тук има конкуренция. Искаме това, но и не се оглеждаме към тези, които са пред нас, както и към онези, които са зад нас.

Единственото важно нещо е как тренираме, как се представяме на терена, а също така е важен и резултатът. Все още има достатъчно големи двубои, но ние напредваме мач след мач", добави Деян.

  Сподели
506