Невил посочи идеалния мениджър за Юнайтед


Н. Гавазов

Невил посочи идеалния мениджър за Юнайтед

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил, който понастоящем е експерт в една от  британските телевизии, назова специалиста, който по негово мнение трябва да заеме мястото на Жозе Моуриньо. Напомняме, че днес, 18 декември, португалецът бе уволнен от поста си като мениджър на "червените дяволи".

"Имах достатъчно късмет да прекарам известно време в тренировъчната база на Тотнъм и Почетино ми се струва перфектният кандидат. Юнайтед се опита да назначи специалисти, които са печелили европейските купи и различни лиги. По мое мнение те се нуждаят от някой, който е запознат с трите основни принципа на функциониране на футболния клуб. А именно насърчаването на младите играчи, удоволствието от футбола и победите в мачовете", заяви Невил.

Моуриньо води Манчестър Юнайтед през лятото на 2016 г. и след две години и половина спечели три трофея с нея.Манчестър Юнайтед след 17 кръга се намира на 6-та позиция в класирането на английската Висша лига, като има 26 точки – 11 по-малко от зоната на Шампионска лига.

Моуриньо ръководи отбора от лятото на 2016 г. и след две години и половина спечели три трофея с "червените дяволи".  Преди това той работи с Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.

  Сподели
579