Линекер: Раздялата между Юнайтед и Моуриньо бе неизбежна


Н. Гавазов

Линекер: Раздялата между Юнайтед и Моуриньо бе неизбежна

Бившият играч на националния отбор на  Англия Гари Линекер в своя акаунт в  Twitter, коментира уволнението на Жозе Моуриньо от поста мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Изоставане с 19 точки от Ливърпул след 17 мача, по-голямата част от футболистите на отбора играят значително под възможностите си и лош футбол в допълнение. На Моуриньо бе позволено да похарчи милиони за тези играчи. Като се има предвид всичко това, раздялата бе неизбежна", напиа Линекер.

"Манчестър Юнайтед" след 17 кръга е на шеста позиция в класирането в английската Висша лига с 26 точки в актива. Моуриньо ръководи екипа през лятото на 2016 г. и след две години и половина спечели три трофея с нея. Преди това е работил в Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.

Манчестър Юнайтед след 17 кръга се намира на 6-та позиция в класирането на английската Висша лига, като има 26 точки – 11 по-малко от зоната на Шампионска лига.

Моуриньо ръководи отбора от лятото на 2016 г. и след две години и половина спечели три трофея с нея. Преди това той работи с Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.

  Сподели
399