Моуриньо: Юнайтед все още може да стане четвърти


Н. Гавазов

Моуриньо: Юнайтед все още може да стане четвърти

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че четвъртото място във Висшата лига е максимума за неговия отбор през сезона.

Само преди няколко седмици португалецът постави задачата за попадане на отбора в топ 4 преди Нова година. Сега "червените дяволи" дори нямат математически шанс за това. Загубата с 3: 1 от Ливърпул остави Юнайтед на шесто място и вече на 11 точки от зоната на Шампионската лига. Моуриньо е уверен, че неговият отбор няма да се смъкне по-надолу, но и едва ли би се изкачил много нагоре.

"Ние все още можем да завършим четвърти. Мисля, че ще бъде трудно да го направим. Определено ще бъдем в топ 6, както всички други отбори, които исторически се смятат за тимове на топ ниво.

Въпреки това, четвъртата позиция е най-доброто, което можем да постигнем. Сега трябва да поставим своя взор към петото място. Може би по-късно ще се прицелим към четвъртото.

Кое е това, което ми дава такава увереност? Ние вече играхме като гости на Ливърпул, Челси и Манчестър Сити. Извинете ме, но това са трите най-добри отбора, ако не се смята Тотнъм. За това през втората част на сезона ще имаме възможност да съберем повече точки в сравнение с първата част", заяви Моуриньо.

  Сподели
460