Моуриньо: Загубихме заради два рикошета


Н. Гавазов

Моуриньо: Загубихме заради два рикошета

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че Ливърпул заслужено е победил неговия отбор, макар и с късмет.

Още преди мача на "Анфийлд" Жозе назова мърсисайдци "отбор с късмет", напомняйки им за последните победи над Евертън и Наполи. След загубата с 3:1 португалецът призна превъзходството на домакините, но отново напомни за късмета, който бе на страната на Ливърпул.

"Победи по-силният отбор, но те спечелиха в период, когато не бяха по-силни от нас. През първите 20 минути от първото полувреме имаше голяма разлика - те бяха по-добри и по-силни от нас, всичко правеха  по-добре. Но в момент, когато наклониха играта в своя полза, активността на Ливърпул намаля, техните централни защитници бяха на 30-40 метра, защото видяха възможност да изострят.

Това беше моментът, в който бихме могли да спечелим, но може би щеше да е несправедливо. Ние пропуснахме голове, които Дейвид Де Хеа обикновено отразява, но заради рикошетите той не ги спаси.

Между отборите имаше голяма разлика в активността и физическата готовност, в пресата и преминаването от една фаза в друга. Те бяха бързи и агресивни и за нас стана трудно.

Въпреки това успяхме да контролираме нещата при резултата 1: 1, но допускайки  втория и третия гол, за нас стана трудно. Загубихме мача заради два рикошета.

През първите 20 минути ние и за минута не можехме да въздъхнем, натискът им бе толкова силен. Изморих се да следя движенията на Анди Робъртсън, все още чувствам тази умора", заяви Моуриньо.

  Сподели
553