Моуриньо: Не знам дали този Ливърпул е най-добрият в историята


Н. Гавазов

Моуриньо: Не знам дали този Ливърпул е най-добрият в историята

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че не се наема да каже, дали сегашният отбор на Ливърпул е по-добър от този в близкото минало.

През двата си периода на работа в Челси Моуриньо проведе много знаменити мачове срещу "червените", включително когато те станаха победители в Шампионска лига през 2005 г.

Днес Жозе за пореден път ще пътува до "Анфийлд" за среща с Ливърпул, който преди кръга във Висшата лига бе лидер в класирането и може да си върне тази позиция при победа над Манчестър Юнайтед. Жосе обаче предпочита да не сравнява този "червен" отбор с предишните, като за пореден път напомни, че неговият колега Юрген Клоп все още не е спечелил нищо.

"Аз играх срещу Ливърпул, който бе европейски шампион. Не знам дали текущият Ливърпул е по-добър или по-лош. Само знам, че онзи отбор бе европейски шампион, а този отбор не е спечелил нищо. Затова мисля, че трябва да уважавам тима, който тогава стана победител и да  уважавам амбициите на отбора, който не го е направил.

Винаги е важно да запазим уважението си, но Рафа (Бенитес), Карагър и Стивън Джерард едва ли ще бъдат щастливи, ако кажа, че този отбор е по-добър от техния отбор! Този техният отбор стана европейски шампион", заяви Моуриньо.

  Сподели
776