Жиру: Последната ми мечта е да спечеля Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Жиру: Последната ми мечта е да спечеля Висшата лига на Англия

Нападателят на Челси Оливие Жиру заявил, че е имал една голяма нереализирана мечта в кариерата си - да спечели титлата във  Висшата лига.

След като се премести на "Стамфорд Бридж" през януари от Арсенал, Жиру веднага добави Купата на Англия в списъка с трофеи, а след това помогна на френския национален отбор да спечели Световното първенство.

Но Висшата лига все още не е покорена от 32-годишния нападател и това е източник на мотивация за Оливие, който дори е готов да се смири с дефицит на игрово време, за да изпълни мечтата си.

"Предпочитам да съм в голям клуб, от това всяка седмица да играя за по-малко престижен отбор, защото все още не съм постигнал всички свои цели.  Спечелването на  Висшата лига  е последната ми мечта като футболист. Може би за мен тя е по-важна, отколкото спечелването на Шампионска лига, защото знам колко е трудно да бъде спечелена тази лига.

Тук имам съотборници, които вече са печелили Висшата лига, така че аз съм малко ревнив. И аз искам да го направя. Да, загубихме от "вълците", но победихме Манчестър Сити, така че не очаквайте, че аз бързо ще кажа сбогом на този сън. Не искам да има нещо, за което да съжалявам", заяви Жиру.  

  Сподели
454