Тотнъм очаква сериозен интерес към Почетино след края на сезона


Н. Гавазов

Тотнъм очаква сериозен интерес към Почетино след края на сезона

Тотнъм очаква да се изправи пред нов кръг от засилен интерес към мениджъра Маурисио Почетино в края на този сезон.

В края на миналата кампания  президентът на "шпорите" Даниел Леви се прояви като истински оракул, сключвайки нов договор с Почетино до 2023 г., само няколко дни преди Зинедин Зидан да напусне треньорския пост на Реал Мадрид.

Нито Хулиен Лопетеги, нито Сантяго Салари, който вчера претърпя унизително поражение от ЦСКА в Шампионска лига, успяха достойно да продължат делото на Зидан и поради се очаква в Кралския клуб да дойде нов специалист от следващия сезон.

В Северен Лондон предполагат, че Реал ще поднови интереса си към Почетино. Освен това Маурисио има фенове и в Манчестър Юнайтед, където все повече се увеличава недоволството от работата на Жозе Моуриньо.

В съблекалнята "шпорите" цари мнението, че в края на сезона аржентинският мениджър ще трябва да вземе важно решение относно бъдещето си. Тотнъм ще трябва сериозно да се постарае да накара Почетино да отхвърли всички мисли за смяна на клуба.

По какъв начин ще стане това - чрез ново увеличение на заплатата или с покупката на нови играчи - Даниел Леви ще трябва да реши този въпрос още преди края на този сезон, за да може Маурисио спокойно да завърши кампанията и да не се налага в последния момент да се търси нов мениджър.

"Не е никак случайно, че всеки ден четете за интереса на Реал или на Юнайтед към него. Именно това е нещото, което той заслужава. Той свърши удивителна работа за последните 4-5 години тук. Промени възприемането на клуба в очите на другите хора  и промени нашето собствено отношение към себе си и към големите мачове", заяви защитникът Дани Роуз.

  Сподели
496