Оуен: Погба щеше да е много по-добър при Гуардиола или Клоп


Н. Гавазов

Оуен: Погба щеше да е много по-добър при Гуардиола или Клоп

Бившият нападател на Англия Майкъл Оуен е убеден, че полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Погба би могъл да бъде играч от световна класа, ако играеше за Хосеп Гуардиола от Манчестър Сити или Юрген Клоп от Ливърпул.

Погба се намира в лоша форма през този сезон, а нестабилността в играта му доведе до загуба на мястото в стартовия състав на "червените дяволи".

Пол получи шанс да се реабилитира в мача от Шампионската лига срещу Валенсия снощи, но отново се представи слабо и на всичкото отгоре изпусна невероятно положение за гол на два метра пред вратата на испанците.

Според Оуен, критиците не бива чак толкова да атакуват Погба. Въпросът тук изобщо не е в самия французин, а вината за лошата му игра изцяло лежи на раменете на неговия мениджър.

"Аз продължавам да поддържам мнението, че той е абсолютен играч от световна класа, играейки в определен отбор и в определен стил.

Много съм разочарован, гледайки го, защото знам, че той може да играе по-добре от това, което виждаме от него  седмица след седмица.

Може дори да се каже, че съм на негова страна, защото не мисля, че стилът на игра на отбора и стилът на мениджъра му помагат да покаже най-добрия си футбол.

Аз съм разочарован, че той приема толкова лоши решения в мачовете, но ако играеше така, както би трябвало ... Ако играеше с Гуардиола или Клоп, щяхме да гледаме един от най-добрите играчи в света, но в дадения момент това не е така", заяви Оуен.

  Сподели
467