Емери потвърди, че може да купи защитник през януари


Н. Гавазов

Емери потвърди, че може да купи защитник през януари

Мениджърът на Арсенал Унай Емери потвърди, че е отворен за придобиването на централен защитник през зимния трансферен прозорец.

Миналата седмица "стрелците" претърпяха тежка загуба, губейки до края на сезона Роб Холдинг, който разкъса кръстни връзки на коляното.

През този уикенд Арсенал ще гостува на Саутхемптън, но пътуването до Южния бряг ще стане без дисквалифицираните Сократис Папастатопулос и Шкодран Мустафи, а Лоран Кошчелни и Константинос Мавропанос все още не са играли през тази сезон. Тази ситуация кара Емери да се замисли за излизане на зимния трансферен пазар.

“Мисля, че ще е чудесно, ако можем да привлечем един играч, който да ни помогне в центъра на защитата. Зимният трансферен прозорец не е лесен. Кошчелни се завръща и това е добре за отбора. Ще изчакаме да видим и как се възстановява Мавропанос, защото той също може да ни помогне. Друг вариант е да играем с трима в защита и да използваме Начо Монреал и Стефан Лихтщайнер на тази позиция. Аз обаче предпочитам да имам типичен централен защитник", заяви Емери.

Според различни източници, вариантите пред Арсенал са Гари Кейхил от Челси и Ерик Бейли от Манчестър Юнайтед.

  Сподели
375