Фенът на Челси отрече да е използвал расистки обиди към Стърлинг


Н. Гавазов

Фенът на Челси отрече да е използвал расистки обиди към Стърлинг

60-годишният фен на Челси Колин Уинг, който бе обвинен в отправяне на обиди на расова основа към крилото на  Манчестър Сити Рахим Стърлинг по време на мача между двата отбора от 16-ия кръг на английската Висша Лига, направи изявление относно инцидента.

Вчера стана известно, че "сините" са забранили на четирима свои привърженика да посещават мачовете на отбора, а също така са блокирали достъпа им до страниците на клуба в социалните мрежи. Подозренията са, че четиримата мъже са отправили расистки обиди към Стърлинг.

60-годишният Уинг, за когото се смята, че е главен виновник за скандала, не само бе разпитан от полицията, но и разговаря пред медиите. Фенът на Челси потвърди, че е отправил ругатни към Рахим, но не и на расова основа, както твърди играчът и както писаха медиите.

"Много се срамувам от поведението си и се чувствам ужасно. Но, обиждайки го, не използвах прилагателното "черно" или "маймуна". Казах "манкунианец". Ходя на мачове на Челси в продължение на 50 години и във връзка с мястото, където седях, често попадам в обектива на камерите. Ако преди това съм бил замесен в такива ситуации, досега щяха да ме хванат. Никой от седящите до мен  хора не е чул нищо.

Искам публично да се извиня на Рахим и се надявам, че той ще се представи по-добре от мен и ще приеме извиненията ми. Въпреки, че в поведението ми не е имало расистки мотив, аз все пак не постъпих правилно. Това бе ужасно, но аз заради това вече загубих работата си и се лиших от абонаментната си карта, така че всички получиха каквото искаха. Защо сега не ме оставите на мира?", заяви Уинг.

  Сподели
556