Стърлинг обвини пресата в раздуване на расизма


Н. Гавазов

Стърлинг обвини пресата в раздуване на расизма

Крилото на Манчестър Сити Рахим Стърлинг обвини пресата в "раздуване на расизма" след инцидентите  в мача от Висшата лига срещу Челси. Напомняме, че полицията и клубът от Лондон издирват фенове, които са обидили Стърлинг на расистка основа.

Рахим е на мнение, че пресата подтиква хората към прояви на расизъм.  Като доказателство за думите си, Стърлинг даде за пример заглавията за двама млади играча на Манчестър Сити, които тези дни си купиха домове за 2 милиона паунда.

За единия от тях, който е с бяла кожа, вестникът написа, че играчът купува къща за майка си, но футболиста  с тъмна кожа, заглавието изглежда по друг начин: "Млад футболистът на Манчестър Сити похарчи 2,25 милиона паунда за вила, независимо от това, че никога не попадна в стартовия състав във Висшата лига".

Стърлинг смята, че подобна риторика води до озлобяване на хората.

"Добро утро! Просто искам да кажа, че обикновено аз съм човек, който много говори, но когато трябва да изразя мнението си, аз се изказвам. Относно казаното на мача с Челси, мога да кажа следното. Вие можахте да видите моята реакция, аз само се усмихнах, защото не очаквах нищо друго.

Това, което помага за раздуването на расизма, е агресивно отношение. Бих искал да посъветвам всички вестници, които не разбират защо хората са расисти в този ден и на тази възраст,  да мислят за справедлива журналистика и да дават на всички играчи равни шансове", написа Стърлинг.

  Сподели
408