Арсенал е готов да се раздели с Йозил


Н. Гавазов

Арсенал е готов да се раздели с Йозил

Арсенал обмисля за раздялата с Месут Йозил през януари и е готов да освободи халфа само за 25 милиона паунда.

Напомняме, че Йозил пропусна всичките пет последни мача на отбора си и в момента отсъства заради травма на гърба. Този период показа, че Месут не е незаменим за мениджъра Унай Емери, а отборът се справя добре без своя плеймейкър.

Нещо повече, бившият играч на германския национален отбор изглежда като бреме за "артилеристите". Йозил трудно се вписва в стила, който Емери налага в отбора, изисквайки пълна отдаденост от играчите с топката и без топката.

Освен това не трябва да забравяме, че 30-годишният полузащитник оказва голям натиск върху ведомостта със заплатите в клуба, получавайки по 350 хиляди паунда на седмица по договор, подписан през февруари.

Според британски източници,  последната капка за ръководството на лондонския клуб е скандалната история със забавата, която се появи тази седмица в медиите - седем играча на "артилеристите", включително и Йозил, са използвали "райски газ" и алкохол по време на посещение на бар преди началото на сезона.

На "Емирейтс" са бесни от такова непрофесионално поведение на най-платения си играч и босовете са готови да помислят за предложения от други клубове за Месут на по-ниска цена.

Един от потенциалните купувачи на Йозил е Интер. Преговорите между представителите на немския и клуба от Серия А могат да започнат още през следващата седмица.

  Сподели
497