Клоп е недоволен от агресията на Бърнли


Н. Гавазов

Клоп е недоволен от агресията на Бърнли

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подложи на критика Бърнли за прекалено агресивната и опасна игра. Тежкото пътуване до "Търф де Мур" се превърна за "червните" не само в победа от 3:1, но и в контузия на защитника Джо Гомес, който стана жертва на твърда игра от страна на Ашли Уестууд.

Клоп е недоволен, че съдията не е реагирал на такава опасна игра, въпреки че по време на мача Юрген се оплака от това на четвъртия рефер Майк Дийн.

"Когато играчите влизат по подобен начин в борба, това може да бъде опасно поради скоростта, с която го правят. Някой трябва да им каже да спрат да го правят.

Обърнах внимание на това още след първото единобрство - не си спомням кой влезе в битката, но играчът се носеше пет или шест метра, стигна до топката и всички харесаха това. Казах на рефера: "Това не е фаул, но моля те, кажете им да не правят такива неща".

Отдавна отминаха времената, когато можеш да правиш шпагати по 5-6 метра. Такива единоборства нямат никакво оправдание. Ти можеш да стигнеш до топката, но то е като в боулинга – ще отнесеш играча със себе си.  

Това се случи пет или шест пъти, всички го харесваха, но сега Джо е ранен и едва ли ще се измъкне лесно.

Бърнли искаше да бъде агресивен. Агресията е част от играта. Но всичко трябва да бъде с мярка и някой трябва да ви каже: "Бъдете внимателни".

Някой би трябвало да ви каже да спрете да правите това.  Извърши още два шпагата и влез в обикновено единоборство. Няма нужда да се хвърляш пет метра преди играча, рискувайки само защото тревата е мокра. Това не бе умишлено, но се случи.

На човека с топката може да не му провърви, както не провървя на Джо Гомес.  Мисля, че реферът трябва да се погрижи тези неща да не се случват постоянно, това не би трябвало да е. Да играем футбол ", цитира Клоп Ливърпул Ехо.

  Сподели
490