Силва отговори на Моуриньо за "феноменалните инвестиции" в Евертън


Н. Гавазов

Силва отговори на Моуриньо за

Мениджърът на Евертън Марко Силва не се съгласи с колегата си от Манчестър Юнайтед, Жозе Моуриньо, който по-рано заяви, че преди началото на този сезон  "карамелите" са  направили "феноменални инвестиции".

В навечерието на мача срещу Арсенал Моуриньо изрази увереност, че отборът му ще изпревари  Евертън до края на сезона и ще запази мястото си в топ 6. В същото време Жозе заяви с известна завист, че "карамелите"  крупно са пазарували през лятото, подсилвайки състава си.

Силва обаче не е съгласен  с мнението на своя сънародник и вярва, че преди всичко Евертън се е подсилил  за сметка на упорита и умна работа, а не за сметка на големи разходи.

"Вижте какво, познавам Жозе много добре. Ние като клуб и нашите играчи не се нуждаят от такива неща за допълнителна мотивация.

Мисля, че нашата мотивация и нашите амбиции са наред, всеки ден.  Не само Манчестър Юнайтед, но и останалите  отбори от топ 6 трябва да бъдат над всички останали и това е нормално, защото те харчат повече. Съществува разлика в бюджетите между тях и останалите - много, много  голяма разлика.

Но ние добре се потрудихме на трансферния пазар през лятото и направихме това, което трябва да направим.  От първия ден имах цели в ума си, но вие знаете, че ние похарчихме по-малко от преди година.

Мисля, че с около 50% по-малко. Ние купихме трима играча и един млад вратар, а също така наехме двама играча. Ако можехме да направим нещо феноменално, щяхме да купим Андре Гомеш и Курт Зума, но ние нямаме тези възможности и за това само ги наехме.

Въпреки всичко, ние ги получихме, макар и под наем. Това означава, че добре сме свършили работата си, при това похарчихме с 50% по-малко от миналата година и сме щастливи от това. Ще видим на какво ще бъдем способни в бъдеще", заяви Силва.

  Сподели
486