Моуриньо: Всички се подсилиха, освен Юнайтед


Н. Гавазов

Моуриньо: Всички се подсилиха, освен Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се оплака, че всички отбори от Топ 6 на Висшата лига са се подобрили в сравнение с миналия сезон, с изключение на "червените дяволи".

През лятото Моуриньо похарчи около 80 млн. паунда, за да купи Фред и Диего Далот, но по всичко изглежда, че това не е достатъчно, за да се конкурира с другите грандове от Висшата лига.

В момента Юнайтед заема само седмата позиция и вече е на осем точки зад зоната на Шампионската лига. Това е много изненадващо за Моуриньо.

"Не можех да предскажа, че между нас и топ 4 ще има такава голяма дистанция. Винаги се стараеш да мислиш положително и да се надяваш, че няма да изостанеш толкова много.

През миналия сезон не получихме заслужена похвала, многократно говорих за това. Завършихме на  второ място, участвахме във финала на Купата на ФА и спечелихме нашата група в Шампионска лига - не ни похвалиха, както го заслужавахме.

Всички отбори станаха по-добри. "Шпорите" не направиха директни инвестиции, но най-добрата им инвестиция е, че запазиха всички съществуващи играчи от най-високо ниво. За това всеки отбор се подобри и стана по-силен, а ние – не", заяви Моуриньо.

  Сподели
523