Моуриньо: Юнайтед не трябва да изпадне от топ 7


Н. Гавазов

Моуриньо: Юнайтед не трябва да изпадне от топ 7

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е съгласен, че заемането на седмо място във Висшата лига е неприемливо за неговия клуб.

След равенствата срещу Кристъл Палас и Саутхемптън "червените дяволи" останаха зад лидера Манчестър Сити на 19 точки. Сега даже класиране в топ изглежда много трудно, отчитайки разликата в качеството на играта  между отбора на Моуриньо и неговите конкуренти.

В навечерието на мача срещу Арсенал Моуриньо призна, че Юнайтед не се представя добре. Въпреки това, Жозе  е сигурен, че "дяволите" все още ще направят пробив в таблицата - най-малко едно място.

"Мога да се съглася, че Манчестър Юнайтед никога не трябва да заема седмо място, без значение какви феноменални  инвестиция Евертън направила, значително укрепвайки отбора си спрямо миналия сезон.

Но не мисля, че Евертън ще бъде пред Манчестър Юнайтед в края на сезона. Мисля, че е очевидно за всички, че има шест отбора, които трябва да останат на първите шест позиции.

Всеки знае, че два от тези отбора ще останат извън топ 4. Миналият сезон Арсенал и Челси бяха нещастни, този сезон може да не е щастлив някой друг от тази шестица.

Кой е най-добрият сред тези шест? Кой отбор има най-голям потенциал? Кой има най-малък потенциал? Кой отбор играе по-добре? Кой не работи толкова добре?

"Мисля, че непрекъснато ще се занимаваме с тези въпроси и отговори, но ми се струва, че в края на сезона първите 6 ще бъдат само отборите, които, както знаем, трябва да бъдат там", заяви Моуриньо.

  Сподели
459