Майк Ашли се надява да продаде Нюкасъл до януари


Н. Гавазов

Майк Ашли се надява да продаде Нюкасъл до януари

Собственикът на Нюкасъл Майк Ашли постигна значителен напредък в преговорите за продажбата на клуба и се надява да сключи сделката преди зимния трансферен прозорец.

През октомври миналата година Ашли направи официално изявление, че продава клуба. Босът поиска за Нюкасъл повече от 300 милиона паунда и никой от заинтересованите инвеститори не се съгласи да плати такива пари.

Въпреки това Майк не се отказа и сега се надява да продаде Нюкасъл по свои собствени условия. Ако плановете на боса се осъществят, подкрепата за мениджъра Рафа Бенитес през януари вече ще бъде предоставена от новия собственик.

"Надявам се на това. Заради феновете на Нюкасъл, заради клуба, заради всички е по-добре, ако отстъпя и  дам своето място на собственика, с когото всеки би бил щастлив.

Бих искал да сключа сделка преди зимния трансферен прозорец. Това е възможно. Дали е реалистично? Това е твърде гръмка дума. Надявам се да запазим своята добра форма и да постигнем споразумение.

Преговорите не са изключителни, но се придвижихме толкова далече, както никога преди. Наистина искам да продам клуба на правилния купувач, така че всеки да е щастлив. Ето защо  това е добра новина", заяви Ашли.

  Сподели
401