ФА увеличи срока за Стъридж до 11 февруари


Н. Гавазов

ФА увеличи срока за Стъридж до 11 февруари

Футболната асоциация на Англия (ФА) официално потвърди, че нападателят на Ливърпул Даниел Стърридж е получил време до февруари, за да отговори на обвиненията за нарушение на забраната за залози.

Напомняме, че миналият месец Асоциацията обвини Стъридж по две точки едновременно – в  директно нарушаване на  забраната за футболистите за залагания в букмейкърски къщи и в използването на вътрешна информация за обогатяване.

Тези обвинения се отнасят до периода от януари 2018 г., когато Даниел премина под наем в Уест Бром. Според слуховете двама роднини на бившия играч на Челси и Манчестър Сити са се опитали да спечелят пари. Самият футболист заяви, че никога не е направил никакви залози.

Първоначално Стъридж трябваше да даде отговор до 20 ноември, но фактът, че Даниел отказа да се признае за виновен, принуди ФА да даде на нападателя допълнително време.

Сега 29-годишният англичанин има време до 11 февруари, за да събере доказателства и да намери убедителни аргументи за независима комисия. Не се изключва сценарий, при който разглеждането на този случай ще бъде отложено до края на сезона, когато договорът на Стъридж с "червените" изтече.

  Сподели
362