Невил: Йозил не подхожда на стила на Емери


Н. Гавазов

Невил: Йозил не подхожда на стила на Емери

Специалистът в Sky Sports Гари Невил е убеден, че полузащитникът Месут Йозил просто няма място в Арсенал на Унай Емери.

Напомняме,  Емери реши да не използва немеца в неотдавнашния мач срещу Борнемут, а седмица по-късно Месут получи травма и загуби възможността да играе в дербито с Тотнъм. Според Невил, "артилеристите" се справят отлично и  без най-платения играч.

"През последните няколко години в известен смисъл мразех да идвам тук, защото на това място имаше апатия и атмосферата изобщо не бе такава, каквато заслужава този прекрасен клуб.

Но сега бе съвсем различно и това ме шокира. Шокира ме,  защото наистина харесвам Тотнъм и аз с удоволствие ги гледам от две или три години. Но днес ги надиграха.

Това е колективно постижение на Арсенал. Някои играчи все още трябва да се подобрят значително и определено Унай ще бъде активен на трансферния пазар през следващите два или три прозореца, но в отборно отношение  те са абсолютно сензационни днес.

Това, което видяхме е колективно постижение. Изглежда, че феновете се завръщат с отбора, играчите са с мениджъра, а мениджърът е с клуба.

Месут Озил не би могъл да играе в този мач. Казвам го с цялото ми уважение към него, той може да играе във финалите на Световно първенство и да ги спечели, но Емери просто не можеше да използва Йозил, отчитайки начина, по който искаше да спечели. Това е суровата истина.

Озил е играч от световна класа, когато е с топката. Способността му да поеме топката, да играе в пас и да асистира в наказателното поле на противника е превъзходно. Но Емери се опитва да промени културата и психологията в клуба и за нещастие,  Озил не е подходящ за това.

Емери иска да играе енергичен и бърз футбол, като се започне от защитата. Играчите трябва да се движат по целия терен, а Йозил няма да може да пресира така, както го правеха играчите на Арсенал днес. Това не е неговият мач и той не играе по този начин", заяви Невил.

  Сподели
395