Сари: Канте трябва да се подобри в тактическо отношение


Н. Гавазов

Сари: Канте трябва да се подобри в тактическо отношение

Мениджърът на Челси Маурицио Сари похвали полузащитника Нголо Канте, подчертавайки обаче, че той все още трябва да се подобри в тактическо отношение. Напомняме, че  италианецът остро критикува Канте преди седмица,  след поражението от Тотнъм с 3: 1. Маурицио изясни, че Нголо няма да се върне в опорната зона и трябва да се научи да играе в по-атакуваща роля.

В събота Канте помогна на "сините да победят Фулъм с 2:0 "синия" ритъм на "Фулъм" с резултат от 2: 0, като организира първия гол този мач. Френският футболист се е поправил в очите на Сари, но Маурицио иска повече.

"Мисля, че той игра много добре. Много добре се  защитаваше. Но мисля, че трябва малко да се подобри от тактическа гледна точка, но това е нормално. В националния отбор играят с двама централни полузащитника. През миналия сезон също действаше по този начин, даже понякога бяха трима. Мисля, че това е нормално, за това трябва да прибави.

Мисля, че срещу Фулъм бе  по-добър по отношение на позицията си. По-добре се разполагаше, когато топката се намираше в чуждата половина. Помня само една грешка от него през първото полувреме. Когато топката е в друга половина на полето, той трябва да бъде близо до Жоржиньо. В противен случай имаме проблеми. Жоржиньо може да подава в чуждата половина, но той не е силен, когато се губят топки", заяви Сари.

  Сподели
668