Почетино: Арсенал бе по-свеж


Н. Гавазов

Почетино: Арсенал бе по-свеж

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е на мнение, че в дербито срещу Арсенал неговият отбор се е провалил заради недостатъчна свежест. Напомняме, че двата тима се оттеглиха на почивката по време на неделното дерби при резултат 2:1 в полза на "шпорите". Но през второто полувреме "артилеристите" уверено наклониха везните в своя полза и не оставиха никакви съмнения в превъзходството си над съперника, отбелязвайки три гола и по такъв начин постигнаха заслужена победа с 4:2.

Анализирайки поражението, Почетино си припомни, че през миналия уикенд отборът му даде цялата си сила и енергия, за да спечели с 3: 1 срещу Челси, а в средата на седмицата бе принуден да се изпоти срещу Интер в Шампионската лига. В същото време Арсенал проведе своя мач в Лига Европа с резервния състав.

"Това беше много боен мач - и труден за нас, защото преди това играхме срещу Челси и Интер. Графикът не бе благоприятен за нас.

Но аз мисля, че отборът се много добре се сражаваше. Много добре, с  голяма енергия се сражаваше и Арсенал. Играта бе равна дори при 2:2, но когато пропуснахме третия гол, вече стана много трудно да върнем и да останем в играта.

После допуснахме четвърти гол, а Ян Вертонгена бе изгонен. Разбира се, това бе краят на срещата.

Много ясно, че предимството на противника бе в това, че те бяха много свежи. Осем или девет от играчите им не играха в четвъртък и те целенасочено се подготвиха за този мач. Това не е извинение, но когато губиш с 3:2 през второто полувреме, на теб ти е нужда енергия, за да върнеш гол", заяви Почетино.

  Сподели
398