Моуриньо и Погба отново обтегнаха отношенията


Н. Гавазов

Моуриньо и  Погба отново обтегнаха отношенията

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо отново влезе в конфликт с полузащитника Пол Пога, този път в много тежка форма.

Напомняме, че Моуриньо и Погба са в трудни взаимоотношения повече от година. Двамата открито или с намеци изказват претенции един към друг, при това го правят пред публиката.  В началото на този сезон Пол дори бе разжалван  от заместник-капитан на Юнайтед.

През първата половина на ноември агентът на 25-годишния французин Мино Райола изведнъж обяви, че Погба се е примирил с Моуриньо и е изгладил съществуващите различия. Това съвпадна с известно съживяване  в играта на Пол, който дори помогна на "червените дяволи" да постигнат победа срещу бившия си клуб Ювентус  в Шампионската лига.

Въпреки това, в събота срещу Саутхемптън, всичко се върна на старото положение. Погба отново показа футбол под своите стандарти, а Моуриньо отново сериозно е порицал играча - този път в съблекалнята пред всички футболисти, при това толкова гръмогласно, че виковете на португалеца станал достояние и на хора извън помещението за гостуващия отбор.

"Ти не играеш. Ти не уважаваш играчите и феновете. Ти  убиваш настроението на тези добри и честни хора, които са около  теб.

Ти си като човек с грип, като вирус на закрито - разпространяваш вируса върху другите хора", се разнесъл  гласът на Моуриньо от съблекалнята на отбора.

Авторитетното издание The Independent потвърждава, че Жосе наистина е критикувал Пол пред другите футболисти, на практика обвинявайки  световния шампион като основна  причина за загубата на двете точки.

Напомняме, че в този мач, който завърши при резултат 2: 2, Погба загуби 15 от 30 дуела, а точността на подаванията  на халфа бе под 85%.

  Сподели
246