Ван Дайк: Не трябва да мислим, че сме се превърнали в слаб отбор


Н. Гавазов

Ван Дайк: Не трябва да мислим, че сме се превърнали в слаб отбор

Защитникът Върджил ван Дайк заяви, че Ливърпул не се е превърнал в лош отбор, след като загуби всичките си гостувания от груповата фаза на Шампионска лига.

Отстъпвайки при пътуванията си на Наполи, Цървена звезда и ПСЖ, "червените" се оказаха в ситуация, при която могат да отпаднат от престижния клубен турнир. Хората на Юрген Клоп трябва да победят неаполитанци с резултат от 1: 0 или с марж от два гола, ако италианският отбор вкара гол на "Анфийлд".

Действително, Ливърпул се представи много слабо и при трите си гостувания, като в Неапол и Париж отправи само един удар към вратата на съперника за 180 минути игра.  Ван Дайк обаче е убеден, че тези резултати нищо не казват за класата на отбора.

"Не е нужно да забравяме, че играхме срещу Наполи, един от най-добрите отбори в Европа, играхме срещу ПСЖ, един от фаворитите за спечелване на Шампионска лига, а за мача в Белград просто не бяхме достатъчно добри. Не трябва да мислим, че сме се превърнали в слаб отбор. Такива неща се случват.

Разочарова само това, че ние допускахме голове, след което бе много трудно да реагираме. Не знам, дали има някакво обяснение на това, точно сега ми е трудно да го намеря - в противен случай щяхме да се възползваме от това. Но сега трябва да гледаме напред и единственият начин да продължим е на всяка цена да победим Наполи", заяви Ван Дайк.

Също така, най-скъпият защитник в света се съгласи с мнението на своя мениджър  Юрген Клоп и експерти, които обвиниха ПСЖ в неспортсменска игра.

"Естествено, те имат играчи от световна класа, но не мисля, че нещата, които правеха понякога, трябва да имат място във футбола. Те много лесно падаха след удар и това е тъжно.

В такива ситуации е важно да запазим хладнокръвие, но всеки път, когато имаше контакт, те заобиколиха съдията, искайки жълт картон за наш играч.

Мисля, че играхме по-добре през второто полувреме. Това не е мачът, който ми харесва, но все още ги уважаваме като играчи, защото те са играчи от световна класа. Но въпреки това не бива да правят такива неща. От друга страна те вкараха два гола, а ние загубихме, това е всичко", заяви Ван Дайк.

  Сподели
514