Де Брюйне няма да може да се върне за мача с Челси


Н. Гавазов

Де Брюйне няма да може да се върне за мача с Челси

Полузащитникът на Манчестър Сити Кевин де Брюйне рискува да остане в лазарета и по такъв начин да изпусне мача срещу бившия си клуб Челси следващия месец.

27-годишният белгиец участва само в пет срещи на "гражданите" през този сезон, първо попадайки в лазарета с травма на дясното коляно, а в началото на ноември получи увреждане на лявото коляно.

В първия случай белгиецът се върна в строя почти два пъти по-бързо от прогнозата на лекарите. Този път възстановяването на Кевин протичаа по-бавно.

Първоначално лекарите се надяваха, че ще успеят да помогнат на Де Брюйне да се изправи на краката си до шест седмици. В този случай се очаква Кевин да използва пътуването до Уотфорд на 4 декември като загрявка преди битката с Челси четири дни по-късно.

Но източници от "Етихад" съобщават, че плеймейкърът изобщо не е близо до това да играе срещу "стършелите", което съответно поставя под риск и участието му срещу бившия отбор.

 Със сигурност можем да кажем само, че "гражданите" няма да форсират завръщането на Кевин, чиито две травми могат да бъдат следствие от участието му на Световното първенство. Играчът ще излезе на терена само когато е напълно подготвен.

  Сподели
449