Шоу: Трябва ти дебела кожа, за да играеш за Моуриньо


Н. Гавазов

Шоу: Трябва ти дебела кожа, за да играеш за Моуриньо

Защитникът на Манчестър Юнайтед Люк Шоу призна, че играчите се нуждаят от "дебела кожа", за да се състезават за мениджъра Жозе Моуриньо.

Англичанинът често бе обект на публична критика от страна на своя мениджър по време на съвместната си работа с португалеца, което обаче не попречи на Люк да спечели място в стартовия състав на "червените дяволи", да заслужи нов договор и в крайна сметка  да се върне в отбора на националния отбор на Англия.

Последният път когато Жозе отново отправи  критики към Люкбе през миналата седмица, обвинявайки английския защитник и още трима млади негови съотборници в "незрялост на характера".

Въпреки всичко, тази трудна любов се  харесва на Шоу.

"Разбира се, това ми помогна. Понякога дори го харесвам. Някои от думите му, особено през предходната година или две, станаха голямо предизвикателство за мен.

Що се отнася до последните му думи, мисля, че е казано в общ смисъл, а не конкретно за нас. Мисля, че той говори за сегашното поколение, което е различно от по-старото.

Разбира се, ние мислим повече за мача във вторник, отколкото за такива неща. Тренировките са много по-важни за нас, работим усилено и се надяваме да се подобрим в очите на феновете си във вторник.

Разбира се, имаш нужда от дебела кожа за да играеш под ръководството на  този мениджър, за този клуб. Това е най-големият клуб в света и играчите трябва да се смирят и да вземат под внимание нещата, които се казват.

Вече не един път казвам, че трябва да се борим за отбора, за мениджъра, за феновете и за клуба.

Разбира се, ние преминаваме през лош период, но подписах договора си, защото вярвам: добрите неща ни чакат. Надявам се това да стане възможно най-скоро", каза Шоу за Sky Sports.

  Сподели
482