Клоп: Фирмино е невероятно ценен за нас


Н. Гавазов

Клоп: Фирмино е невероятно ценен за нас

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи нападателя Роберто Фърмино, който през уикенда прекъсна двумесечната си суша във  Висшата лига. Както е известно, бразилецът довърши Уотфорд в предпоследната минута на мача между двата отбора - това бе първият гол на Фирмино от 15 септември.

През този период играта на Роберто понякога повдигаше въпроси. Много често нападателят умишлено се оттегляше назад, позволявайки на Мохамед Салах и Садио Мане да работят на върха на атаката.

От началото на сезона 27-годишният бразилец има шест гола, включително само два в последните 15 мача, но Клоп е убеден, че Фирминo заслужава да бъде на терена.

"Всичко зависи от това, какво искате да видите, какво очаквате, с какво сравнявате.

В мача срещу Фулъм присъстваха 20 немски треньори - не знам какво мислят критиците, но аз се видях тях и когато отидохме да пием заедно, те казаха: "Боби Фирмино! Какъв играч!".

Това е заради малките неща, които той прави. Той работи толкова упорито, че той е навсякъде. Да, отбеляза шест гола, но той създаде 5 000 възможности за другите.

Всичко зависи от това как го гледате. Той никога няма да дойде при мен и да каже: "Хората пишат, че не вкарвам. Мога ли да се върна на предишната си позиция?

Той върши работата си и е невероятно ценен за нас. Аз съм много доволен от него", заяви Клоп. 

  Сподели
664