Евертън планира да купи Андре Гомеш от Барселона


Н. Гавазов

Евертън планира да купи Андре Гомеш от Барселона

Мениджърът на Евертън Марко Силва разказа за плановете си да закупи полузащитника на Барселона Андре Гомес. Преди две години Барселона  плати на Валенсия 29 милиона паунда за Гомес, но играчът на португалския национален отбор не успя да разкрие таланта си на "Камп Ноу", така че през миналото лято Гомес откликнана призива на свой сънародник Силва и се присъедини към клуба от Мърсисайд.

25-годишният полузащитник футболист пристигна с травма и направи дебюта си за "карамелите" едва през миналия месец. Въпреки това Андре бързо набра страхотна форма, а представянето му в победния мач срещу Кардиф в събота бе просто великолепно.

В скоро време  Евертън ще преговаря с Барселона за покупката на Гомес.

"Мисля, че в подходящия момент трябва да се опитаме да го купим, имаме време за това ... Много сме доволни от него, на него му го харесва тук, но защо тази тема се повтаря всяка седмица - нека по-добре Барселона да забрави за Андре за известно време!

Аз много добре го познавам, макар че никога преди не бях работил с него. Миналият сезон не беше най-добрият за него, но ние добре си поприказвахме, преди да се присъедини към нас.

"Когато се премести, той бе с травма и имаше трудно време, но сега играе и го прави много добре. Сигурен съм, че ще играе още по-добре, защото има майсторство  да го направи", заяви Силва.

  Сподели
451